Kandidaat

Jolisa (33)

Bristol VR - Engelse dubbeldekker bus uit 1976

“Op een ideale dag ben ik met vrienden in de bergen, zetten we ons tentje op, maken een kampvuurtje, komen de kaasjes & port tevoorschijn en staat er goede muziek op. Zie jij jezelf hier al bij zitten?”
Beroep
Producent evenementen en reisbegeleider
Lengte
1.74m

Meer over...

Wat vind je het leukste aan vanlife?
Ik vind het heerlijk om continu buiten te leven. Als ik in de bus leef, ben ik eigenlijk vooral buiten; aan het hiken, mountainbiken, rennen, kampvuurtje maken. En je ontmoet continu nieuwe, bijzondere mensen. De reacties als mensen mijn bus aan zien komen is ook altijd heerlijk, ze verwachten nooit dat er een vrouw achter het stuur zit. Het leven in de bus wordt in ieder geval niet gauw saai!
Wat vind je het minst leuk aan vanlife?
Ik vind het heerlijk om veel op pad te zijn, maar ik mis daardoor ook veel verjaardagen, feestjes en andere leuke dingen met mijn vrienden in Leiden. Dat is wel eens jammer. Al merk ik dat als ik langer dan 3 weken in Nederland ben, ik onrustig wordt en weer weg wil - dus het hele jaar thuisblijven is echt geen optie!
Mooiste plek waar je ooit bent geweest met jouw bus?
Noorwegen! Wat een fantastisch land en heerlijke mensen, hier zie ik mezelf ooit wel wonen. De bergen en fjorden zijn fantastisch en zolang je de Preikestolens en Trolltunga’s vermijd, kan je makkelijk nog onontdekte maar prachtige hikes maken!
Welke mooie plekken zou je nog graag willen bezoeken met jouw bus?
Het is nog altijd mijn droom om met mijn bus richting Kirgizië & Pakistan te rijden. Zonder plan of tijdsdruk. Links wanneer ik zin heb links te gaan en lekker zo lang blijven hangen als ik wil, als het ergens fijn is. Heerlijk toch! In de jaren 70 is de route A’dam - Kathmandu gedaan met dubbeldekkers (al waren ze toen nog wat nieuwer haha), maar het zou dus moeten kunnen! Die regio is fantastisch, overal waar je kijkt bergen en Iran is tot nu toe het meest bijzondere land waar ik ooit geweest ben, dus ik zou graag meer in die regio verkennen!
Wat voor muziek luister je als je onderweg bent?
Fast Car, ook al gaat mijn bus niet harder dan 68km/u hahaha - (jaa bereid je maar voor.)
Verder luister ik graag naar Xavier Rudd, Beth Hart, (de oude nummers van) Anouk. En laatst heb ik de old-school nummers van 3 Doors Down weer herontdekt haha, ook best lekker! Meezingen met Acda & de Munnik en Blof kan ik overigens ook van genieten hoor. Ik ben niet zo moeilijk, zolang er (mee)gezongen wordt ben ik blij! En een feestje met jaren 80-90-00 muziek is wat mij betreft per definitie al een succes!
Wat is op dit moment jouw lievelingsnummer?
Poehh da’s een goede vraag. Ik luister eigenlijk veel naar Radio 10 Non-stop zodat ik niet hoef te kiezen. Ik ben sowieso niet zo heel goed in kiezen, dus dat wordt nog wat met 5 mannen op m’n bus hahaha. Maar ik laat me graag verrassen door de muziek die jij op zet op onze roadtrip!
Welke drie dingen zijn onmisbaar in jouw leven?
Avontuur, vrijheid en mijn vrienden.
Wat is je favoriete dagdeel en waarom?
Borreltijd, heerlijk om na een actieve dag lekker bij de kachel of ‘s zomers in de zon te borrelen met een lekker drankje, toastjes & lekkere kaasjes. Mij maak je niet blijer!
Wat doe je het liefst op een vrije dag?
Op een ideale dag ben ik met vrienden in de bergen, zetten we ons tentje op, maken een kampvuurtje en komen de kaasjes & port tevoorschijn. Met goede muziek, live, kan dat ook? Ik mag alles verzinnen toch? In dat geval mag het ook wel lekker weer zijn, graad of 23 zou ideaal zijn met een zonnetje en ‘s avonds t-shirt weer met heel veel sterren! En doe dat tentje maar weg eigenlijk - het liefst slaap ik buiten zonder tent.
Welke hobby's heb je?
Ik hou erg veel van live-muziek (ik organiseer zelf ook huiskamerconcerten), iets actiefs buiten doen zoals bijvoorbeeld rennen door de duinen of mountainbiken door de bossen. Of hiken - ik hou van lange hikes! En vind het ook heerlijk om met vrienden de stad in te gaan en lekker aan de bar te hangen.
Op welke momenten mis je een partner het meest?
Eerlijk gezegd mis ik een partner niet zo vaak, ik ben heel blij met mijn leven zoals het nu is. Maar ik sta er zeker wel voor open, een mooie roadtrip lijkt me mooi te doen met een partner!
Wat zoek je in een liefdespartner?
Iemand die met me mee op avontuur gaat, een beetje stoer is, sociaal en goed met mijn vrienden gaat. Maar los daarvan vind ik het ook erg belangrijk dat iemand een eigen leven heeft, assertief en ondernemend is en dingen doet die hij leuk vindt!
Wat is voor jou belangrijk in een relatie?
Dat iemand me vrij laat en vertrouwt - soms ben ik dagen of zelfs weken achter elkaar weg, dat moet iemand wel mee om kunnen gaan.
In hoeverre wil je jouw passie voor vanlife delen met je toekomstige partner?
Ik verwacht niet dat je je leven omgooit om met mij mee te gaan. Sterker nog, ik vind het juist leuk als je een eigen leven en passie hebt! Natuurlijk zou het leuk zijn als je eens met me mee op een reisje gaat en om met elkaar die roadtrip naar Kirgizië te maken volgend jaar, maar ik vind het vooral leuk als je zelf ook iets doet waar je blij van wordt.
Wat is je fijnste herinnering aan jouw jeugd?
Toen ik een jaar of 9/10 was zette ik met mijn broer en zus altijd keihard “The Final Countdown” aan als mijn vader ‘s avonds ging biljarten op maandagavond. Dan sprongen we al headbangend en op pannen slaand van de bank. Die muzikaliteit is niet erg blijven hangen helaas.
Waar ben je trots op?
Ik ben in ieder geval heel blij met hoe ik mijn leven ingericht heb. Ik werk als ZZP’er alleen maar aan projecten waar ik blij van wordt met leuke mensen om me heen, heb mijn lasten laag kunnen houden, waardoor ik een heel vrij leven heb. Ik werk zo’n 4 maanden per jaar en ben de rest van het jaar op reis. Ik vind mijn vrije tijd belangrijker dan meer geld op de rekening - een luxe natuurlijk.

En ik ben ook wel een beetje trots dat het gelukt is om mijn lekkende, lege bus om te toveren in een gezellig hostel met al in het 2e jaar alleen maar uitverkochte reizen. Hoe vet is dat, dat mensen gewoon allemaal met m’n bussie mee willen! En mensen het zelfs zo leuk vinden, dat ze meerdere keren terug komen. Eigenlijk leuk om daar wat vaker bij stil te staan.
Wat is je geheime talent?
Ik ben heeeel goed in het kwijtraken van mijn spullen haha. Help jij ze vinden? 😅
Ik krijg energie van:
Laatst kreeg ik een berichtje van iemand die mee was geweest met mijn bus naar Noorwegen. Ze stuurde me dat die reis haar had geïnspireerd niet alleen maar te leven zoals het ons een beetje wordt geleerd; van 9-17 op kantoor en geen tijd of energie om eigen avonturen te beleven. Het had haar het laatste zetje gegeven haar baan op te zeggen en is naar Canada geëmigreerd, om meer buiten te leven. Als je daar ook maar een kleine rol in kan spelen, is dat toch fantastisch!? Daar krijg ik absoluut energie van.
Dit kan ik niet uitstaan:
Zeurpieten en blaffende honden.
Wil je nog iets zeggen tegen de singles die voor jou gaan reageren?
Denk je; Ik ga toch niet daten op tv?! Dat snap ik! Ik moet zelf ook nog aan het idee wennen hahah. Maar lachen toch - even iets totaal anders en helemaal uit je comfort-zone, je gaat het in ieder geval niet meer vergeten. ;) Dus ja, juist als je denkt ‘dat past toch niet bij mij’, vind ik het leuk als je me een berichtje stuurt!