Kandidaat

Nova (23)

Amélie de Fiat Ducato 2.5TD uit 1994

“Ik zie de wereld als mijn achtertuin en hoop dat met mijn toekomstige vriend te ontdekken.”
Beroep
(fictie) Schrijfster
Lengte
1.69m

Meer over...

Wat vind je het leukste aan vanlife?
Dat je iedere dag weer herinnerd wordt aan de vrijheid van het leven en de weidsheid van de Aarde. Je bepaalt zelf je ritme en iedere dag voelt weer als een verrassing, want niets is hetzelfde.
Wat vind je het minst leuk aan vanlife?
Dat vind ik moeilijk om te zeggen, omdat alle dingen die als negatief bestempeld kunnen worden ook wel weer zijn charmes kunnen hebben! Ik geloof heilig in dat alles voor een reden gebeurt. Maar als ik zie hoe vaak (oude) campers onderhoud nodig hebben en hoe duur dat soms kan zijn, mag dat wel op het lijstje van de downsides of vanlife.
Mooiste plek waar je ooit bent geweest met jouw bus?
Amélie en ik zijn pas sinds kort vrienden, al onze avonturen moeten we nog samen gaan beleven. Met mijn vorige camper Aurora heb ik in twee jaar wel heel wat mooie plekken mogen bezoeken, zoals bijvoorbeeld aan de Spaanse kust, naast het dorpje Santa Pola. Toch heb ik de meest leuke avonturen meegemaakt in Nederland zelf, waar ik 8 maanden lang heb rondgereisd.
Welke mooie plekken zou je nog graag willen bezoeken met jouw bus?
Mijn plan is om in oktober officieel in de camper te gaan wonen als een echt huisje op wielen. En het leuke daarvan is dat ik natuurlijk kan gaan en staan waar ik wil. De komende jaren wil ik dan ook lekker door Europa zwerven, waar ik wanneer ben, dat maakt me niet uit: ik zie wel waar het licht me naartoe leidt!
Wat voor muziek luister je als je onderweg bent?
Dit is misschien heel cliché, maar ik luister naar bijna alle muziekgenres. Alles van piano tot house, rock tot filmsoundtracks, populaire bands zoals Coldplay naar kleinere artiesten zoals AURORA, ik vind heel veel leuk! Tijdens het rijden luister ik vaak naar mijn road trip playlist met onder andere liedjes van The Paper Kites, Mumford & Sons, the Lumineers, the War On Drugs en Florence + the Machine!
Wat is op dit moment jouw lievelingsnummer?
Oeh, dat is een hele lastige, ik heb een kleine lijst met liedjes die me allemaal om een andere reden heel erg dierbaar zijn. Maar als ik dan écht maar één nummer mag kiezen ga ik voor Clocks van Coldplay, dat nummer heeft een heel speciaal plekje in mijn hart, omdat het me herinnert dat het gevoel van ‘thuis zijn’ niet plaatsgebonden is, maar juist slechts een gevoel is. Ik heb dit lied een paar keer live mogen horen en daar ben ik nog steeds ontzettend dankbaar voor!
Welke drie dingen zijn onmisbaar in jouw leven?
Ik ben van mezelf niet heel materialistisch, graag probeer ik zo weinig mogelijk spullen in bezit te hebben. Maar een journal met een pen zijn voor mij wel heel onmisbaar! Schrijven helpt mij heel erg dichter bij mijn emoties te komen, of het nou gaat om iets in mezelf te ontdekken, om dingen te kunnen verwerken of om gewoon een leuke gebeurtenis voor altijd vast te leggen, het geeft me heel veel rust in mijn hoofd. Daarnaast, ondanks dat het geen ‘dingen’ zijn, is mijn close circle me ook heel dierbaar en dus zeker niet misbaar! Tijdens het reizen hou ik dan ook graag veel online contact met ze.
Wat is je favoriete dagdeel en waarom?
Ondanks dat het me niet altijd lukt om vroeg op te staan, vind ik de vroege ochtend altijd heerlijk. Het gevoel dat je even helemaal alleen op de wereld bent en langzaam de natuur hoort ontwaken vind ik heerlijk! Maar ik hou ook ontzettend erg van de nacht en het staren naar de sterrenhemel, dus die twee gaan, mits ik overdag slaap in haal, niet heel goed samen... (;
Wat doe je het liefst op een vrije dag?
Vrijheid en dus vrije tijd is voor mij heel belangrijk, ik probeer hier dan ook zo veel mogelijk van te hebben in mijn leven. Graag ben ik één met mezelf en de natuur, helemaal terug naar hoe (naar mijn mening) het leven hoort te zijn. Geen telefoon of andere afleiding, gewoon even lekker zitten en alles in me opnemen. Heerlijk een wandeling maken en genieten van het moment. Bewust leven, dat is waar dan tijd voor is!
Welke hobby’s heb je?
Om de tekst niet al te lang te maken, hier een klein lijstje: (fictie)schrijven, lezen, creatief bezig zijn, dingen creëren, haken, spiritualiteit, psychologie, me onderdompelen in andere culturen, nieuwe plekken ontdekken, in de natuur zijn, mediteren, zelfontwikkeling, naar muziek luisteren en natuurlijk reizen.
Op welke momenten mis je een partner het meest?
In de afgelopen jaren heb ik heel veel in mijn eentje gereisd, omdat ik niet wilde wachten tot iemand met me mee zou willen. Dit heeft me heel veel gebracht en ik zie er ook heel veel positieve punten van in, maar ik merk toch dat het spreekwoord: ‘liefde is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het deelt’, zeker waar is. Het is leuk om avonturen samen te beleven en er later samen aan terug te denken hoe leuk het wel niet was!
Wat zoek je in een liefdespartner?
Aangezien ik zelf best wel een beetje kan zweven is het fijn om iemand aan mijn zijde te hebben die daarin mee kan gaan, maar me ook op zijn tijd weer een beetje naar de aarde te trekken. Ik hoop iemand te vinden die net zo enthousiast is over kleine (en natuurlijk grote) dingen als ik, positiviteit is voor mij erg belangrijk. Iemand die sterk in zijn schoenen staat, zonder zijn empathie te verliezen, iemand die weet wat hij wil en er alles aan doet om zijn dromen te verwezenlijken. Zelf ben ik veel bezig met goed zijn voor deze planeet en hoop ik dat mijn toekomstige partner dit met mij deelt. Ik hou enorm van diepe gesprekken, dus fantaseren over alles en nog meer is zeker welkom! Nou, dit is een hele lijst, maar als je vooral lief bent dan kom je al een heel eind (;
In hoeverre wil je jouw passie voor vanlife delen met jouw toekomstige partner?
Aangezien ik de komende jaren fulltime zal gaan reizen en ik weet dat een lange afstand relatie toch niet helemaal voor mij is weggelegd, hoop ik dat mijn toekomstige partner net zo enthousiast is over de vrijheid van het leven in een camper, dat hij de komende jaren lekker met me meereist! Ik waardeer mijn eigen tijd ook enorm, dus om af en toe dingen alleen te doen is zeker ruimte voor. We hebben allebei ons eigen leven, dus avonturen apart van elkaar is soms wel fijn. Hoewel ik wel van mening ben dat als het écht goed zit, je het toch liever met z’n tweetjes doet (:
Wat is je fijnste herinnering aan jouw jeugd?
Met opa en oma door de bossen lopen, leren welke besjes wel en niet te eten zijn, in bomen klimmen en op zoek gaan naar boselfjes en kabouters.
Waar ben je trots op?
Dat ik op mijn zestiende al wist dat ‘het normale leven’ niet voor mij is weggelegd en ik vanaf het moment dat ik niet meer leerplichtig was alles op alles heb gezet om mijn droomleven werkelijkheid te maken.
Wat maakt jou altijd aan het lachen?
Mijn vriendinnen! En tijdens het kijken van the Office lukt het me ook zeker niet om mijn lach in te houden!
Wat is je geheime talent?
Oh, oh, ik ben niet zo van de geheimen, ik ben een enorm open boek. Misschien moet ik er maar eentje gaan verzinnen...
Ik krijg energie van:
Mensen zien die vrolijk zijn, tijd doorbrengen in de natuur, een koude dag met een strak blauwe hemel, luisteren naar mijn favoriete muziek, diepe gesprekken, fantaseren over het leven, dromen over dingen die ik nog in mijn leven wil gaan doen, naar de sterrenhemel kijken, mezelf wassen in natuurwater, rijden zonder eindbestemming (en zo kan ik kan nog uren doorgaan...)
Dit kan ik niet uitstaan:
Mensen die van alles een probleem maken en overal over zeuren, zonder actie te ondernemen om het te veranderen... Negativiteit en pessimisme!
Wil je nog iets zeggen tegen de singles die voor jou gaan reageren?
Het is goed om eens in de zoveel tijd eens een avontuur aan te gaan dat je van te voren super spannend vindt! De enige manier om je comfortzone te vergroten is door er af en toe eens uit te stappen: seek discomfort. Liever spijt van de dingen die je hebt gedaan, dan van de dingen die je hebt laten gaan. Oh en ik bijt niet hoor (;