Kandidaat

Walter (43)

Sneeuwwitje - Fiat Scudo

“Mijn favoriete moment is wakker worden van het geluid van de vogels en dat er dan nog een hele dag op je te wachten staat waarin nog van alles kan gebeuren.”
Beroep
Gymleerkracht, docent Pabo/Halo en surfinstructeur
Lengte
1.77m

Meer over...

Wat vind je het leukste aan vanlife?
De vrijheid die het je geeft en de plekken waar je zoal komt. Maar ook de mensen die je onderweg tegenkomt zijn altijd weer bijzonder.
Wat vind je het minst leuk aan vanlife?
Als je pech onderweg krijgt, is dat nooit leuk omdat het toch je huis op wielen is dat je dan moet missen. Ik heb een keer mijn koppelingskabel gebroken en toen moest ik er twee dagen op wachten. Zo heb ik daardoor op de parkeerplaats van de garage moeten slapen. Uiteindelijk is het gemaakt en heb ik er een leuk verhaal aan over gehouden. Of als het regent, dat is ook niet altijd leuk.
Mooiste plek waar je ooit bent geweest met jouw bus?
Dat zijn er wel meerdere, maar als ik er een zou moeten kiezen is het toch wel in Spanje. Ik weet niet meer de naam, maar het was op een berg en daar had je een onwijs mooi uitzicht en ook een mooie zonsondergang. Ik stond daar tussen allemaal andere grotere bussen met mijn mini campertje. Dat was ook wel heel gaaf. Waar ik ook nog ben geweest maar dan zonder mijn bus, is dat ik anderhalf jaar door Zuid-Amerika heb gereisd. Daarvan vond ik Paaseiland toch wel het mooiste of het meest mysterieus. De Galapagoseilanden waren dan weer heel erg gaaf vanwege de onderwaterwereld. Ook heb ik een half jaar gewerkt in Sri Lanka, wat ook een heerlijk land is. Vooral omdat je daar geen wetsuit hoeft te dragen bij het surfen. Daarbij heb ik een klein uitstapje gemaakt naar de Malediven en dat vind ik toch ook wel echt super bijzonder. Vooral als je de schildpadden en het rif onder je door ziet gaan als je op je plank staat.
Welke mooie plekken zou je nog graag willen bezoeken met jouw bus?
Er zijn er nog zoveel. Ik zou ook nog wel naar de Scandinavische landen willen zoals Noorwegen, Zweden, Denemarken. Maar ook nog wel naar Portugal en dan richting Lissabon en misschien wel helemaal naar Sagres. Daar heb ik ooit nog eens enkele maanden surfles gegeven. Wat ook mooi schijnt te zij, is de omgeving van de Balkan. Maar dan kan je weer niet surfen en dat vind ik toch ook wel belangrijk.
Wat voor muziek luister je als je onderweg bent?
Van alles wat eigenlijk. Dat kan van klassiek tot rock zijn, maar ook soms Spaanstalig in de zin van salsa. Het ligt heel erg aan in welke mood ik me bevind. Mijn smaak is dus heel divers.
Welke drie dingen zijn onmisbaar in jouw leven?
Allereerst denk ik mijn vrienden en ook surfen of eerder gezegd een surfboard is voor mij belangrijk. Maar ergens zijn die dingen altijd wel te koop. Dus het is niet zozeer het materialistische maar meer de verbinding die je hebt, en dan vind ik vriendschap wel heel erg belangrijk. Ook mijn familie en dan vooral mijn neefje en nichtje, de kinderen van mijn broertje en natuurlijk ook mijn ouders die nog in gezondheid samen zijn.
Wat is je favoriete dagdeel en waarom?
De ochtend, dat je wakker wordt van het geluid van de vogels en dat er een hele dag voor je te wachten staat waarin nog van alles kan gebeuren. Je weet dan nog niet wat de dag je gaat bieden. En in de ochtend zijn vaak de betere golven doordat de wind er nog niet is en de zon op gaat komen. Dat zijn van die magische momenten: als je dan met het eerste licht al in het water ligt en je eerste golf pakt. Heerlijk. Na je surfsessie heb je dan nog je ontbijt waar je naar uit kunt kijken en de rest van de dag.
Wat doe je het liefst op een vrije dag?
Uitslapen en dan zien wat de dag brengt. Dat kan van alles zijn. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik niet stil kan zitten en weer lekker bezig ben met van alles zoals klussen aan m’n busje als het mooi weer is of huishoudelijke taken.
Welke hobby’s heb je?
Op het moment boulder ik één keer in de week soms twee keer. Ik zit nu op niveau 5c/6a. Daarnaast surf ik als er golven zijn en het uitkomt. Ook doe ik nog een cursus meubel maken en vind ik het ook leuk om te dansen. Zo heb ik aan stijldansen gedaan en ik kan ook redelijk salsa dansen.
Op welke momenten mis je een partner het meest?
Op de momenten dat je thuiskomt en je je dag wil delen. En dat is vooral meer aan de orde in de herfst of winter wanneer het buiten koud en guur is. Of als je iets lekkers hebt gekookt en je het dan niet kunt laten proeven om te horen of ook echt lekker is of juist niet.
Wat zoek je in een liefdespartner?
Een maatje waarmee je het leven kunt delen en samen kunt bouwen aan een toekomst. Een gesprekspartner waarmee je ook de minder leuke dingen bespreekbaar kunt maken en waarmee je ook diepe gesprekken kan voeren.
Wat is voor jou belangrijk in een relatie?
Vertrouwen, eerlijkheid, samen kunnen en willen groeien, over alles kunnen praten, passie, emotionele connectie, speelsheid en veel kunnen lachen samen (het leven is immers al serieus genoeg).
In hoeverre wil je jouw passie voor vanlife delen met jouw toekomstige partner?
Ik hoop dat mijn partner het ook leuk vindt om met een camper op pad te gaan of in ieder geval kamperen en het buitenleven.
Wat is je fijnste herinnering aan jouw jeugd?
Het opgroeien en spelen op de camping. Het nog niks hoeven en lekker spelen de hele dag. Ook het slapen in de tent en het geluid dat de regen maakt op het tentdoek.
Waar ben je trots op?
Op het behalen van mijn master in talentontwikkeling en diversiteit. Dat ging niet altijd even gemakkelijk en ging dus niet zonder slag of stoot.
Wat maakt jou altijd aan het lachen?
Soms mezelf door hoe ik weer in een bepaalde situatie terecht ben gekomen. En van muziek kan ik wel vrolijk worden. Vooral salsamuziek, maar ook bepaalde Spaanstalige nummers maken me vrolijk. En George Ezra schiet me nu te binnen, van bepaalde nummers van hem kan ik ook vrolijk worden.
Wat is je geheime talent?
Tja, als ik dat vertel is het niet meer geheim natuurlijk. Maar ik kan wel zeggen dat het iets te maken heeft met mijn beroep.
Ik krijg energie van:
Surfen en surfles geven, maar ook van dansen op lekkere dansbare muziek. Vooral de jaren 70 en 80 vind ik helemaal geweldig.
Dit kan ik niet uitstaan:
De oneerlijkheid in de wereld, maar ook de manier hoe er over bepaalde problemen wordt gedacht.
Wil je nog iets zeggen tegen de singles die voor jou gaan reageren?
Hopelijk wordt het een hartstikke leuke tijd en maken we er iets moois van. Zie het als een golf die je samen pakt. Je probeert deze natuurlijk helemaal uit te surfen, maar het kan ook zomaar zijn dat je halverwege eraf valt of besluit er af te stappen. Dat is niet erg. Denk dan aan het leuke stuk, het stuk dat je wel samen hebt gesurft.